Tipus d'esclerosi múltiple

Esclerosi múltiple remitent-recurrent: és el tipus d'esclerosi múltiple majoritari. Els símptomes de l'esclerosi múltiple es presenten en forma de brots. Aquests brots poden durar dies, setmanes i fins i tot mesos, i varien d'un episodi a un altre, segons la zona del sistema nerviós central afectada. Alguns dels símptomes que poden aparèixer durant els brots són: trastorns de la visió, pèrdua de força muscular i destresa, adormiment d’extremitats, formigueig, dolor i problemes d'equilibri. Un cop passat el brot, els símptomes, solen desaparèixer, tot i que també poden deixar seqüeles neurològiques.

Esclerosi múltiple primària progressiva: un 12% de les persones amb esclerosi múltiple la  tenen d'aquest tipus. L’aparició dels símptomes es produeix de forma progressiva, sobretot els relacionats amb l’habilitat per caminar i la força motora.  

Esclerosi múltiple secundària progressiva: un 25% de persones que pateixen esclerosi múltiple remitent-recurrent evolucionen amb un empitjorament neurològic progressiu que deriva, amb els anys, a aquest tipus d’esclerosi múltiple.

Esclerosi múltiple progressiva recurrent: és el tipus menys comú. La pateixen només la tenen un 3% dels pacients amb esclerosi múltiple. L'esclerosi múltiple progressiva recurrent es caracteritza per un progrés constant de la malaltia des del principi i exacerbacions ocasionals en el camí. Les persones amb aquesta forma d'esclerosi múltiple poden experimentar o no certa recuperació després d'aquests atacs; la malaltia continua progressant sense remissions.

Tots els símptomes de l'esclerosi múltiple poden ser lleus o greus, breus o persistents. En algunes persones aquests símptomes poden empitjorar amb determinats estímuls com la calor (banys calents o exposició al sol) i l'estrès. Els símptomes varien en funció del tipus d’esclerosi múltiple que es pateixi, de la zona danyada i de la capacitat de recuperació de l’organisme.

 

Esclerosi Múltiple

Els símptomes de l'esclerosi múltiple
Els símptomes de l'esclerosi múltiple poden ser dolor, fatiga, depressió i varien en funció de la part del sistema nerviós central afectada.
Tipus d'esclerosi múltiple
Els símptomes de l'esclerosi múltiple poden variar en funció del tipus d'esclerosi múltiple
Diagnòstic
Una analítica, una ressonància magnètica cerebral o una punció lumbar, les proves més freqüents que es realitzen per diagnosticar esclerosi múltiple
L'evolució de l'esclerosi múltiple
L'evolució de l'esclerosi múltiple és incerta, no hi ha cap prova que permeti saber com serà
La recerca de l'esclerosi múltiple
L'esclerosi múltiple s'investiga des de 5 disciplines que interactuen amb la malaltia i que són la recerca genètica, immunològica, neurobiològica, epidemiològica i ambiental
Els tractaments de l'esclerosi múltiple
Encara no disposem de cap medicament capaç de curar l'EM, però això no significa que no existeixi tractament.
La rehabilitació de l'esclerosi múltiple
La rehabilitació en l'esclerosi múltiple contribueix a millorar la funció motora i la qualitat de vida dels pacients

Destaquem

Programa FEM Feina

Programa FEM Feina

Envia una SMS al 28014

Envia una SMS al 28014

Informació, atenció i serveis

Informació, atenció i serveis

Prepara't professionalment

Prepara't professionalment

Joves i esclerosi múltiple

Joves i esclerosi múltiple

Pacient Informat

Pacient Informat

Les campanyes de la FEM

Les campanyes de la FEM

Com col·laborar?

Fer-se soci de la FEM té avantatges

Fer-se soci de la FEM té avantatges

Fes-te soci de la FEM

Fes-te soci de la FEM

Fes una donació

Fes una donació

Fes-te voluntari

Fes-te voluntari

La meva iniciativa

La meva iniciativa

Fes un llegat testamentari

Fes un llegat testamentari

Empreses que col.laboren amb la FEM

Empreses que col.laboren amb la FEM

Deduccions per donacions

Deduccions per donacions